2 Bak de parelhoenfilets goudbruin en gaar in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en laat afkoelen. Snij de parelhoen in dunne plakjes.
3 Maak de veldsla en het witloof schoon. Snij het witloof fijn en meng het met de veldsla. Spoel de druiven, halveer ze. Meng met het witloof en de veldsla.
4
5 Snij het stokbrood met een scherp mes in flinterdunne plakjes - zo dun dat je erdoor kunt kijken. Bestrijk ze aan beide kanten met wat olie en bak ze in een pan met antiaanbaklaag goudbruin. Laat afkoelen.
6
7 Meng voor de dressing de mierikswortel, zure room, rode wijnazijn en olijfolie door elkaar. Kruid af met peper en zout.
8
9 Verdeel de salade over vier borden. Leg er de plakjes parelhoen bij. Werk af met de broodkrokantjes en besprenkel met de mierikswortelroom. Serveer meteen.
Salade van parelhoen met mierikswortelroom is een recept van Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker
Dungesneden entrecote met bietjes, mierikswortelroom en rucola