1 Schil de wortelen en snij ze in stukken. Pel de uien en snij ze in ringen. Pel de knoflookteentjes en hak ze grof. Snij de ansjovisfilets in stukjes.
2 Verwarm de oven voor op 160°C. Meng in een kom het stoofvlees met de bloem, wentel alle blokjes erdoor. Kruid met peper en zout. Bak het vlees aan in olijfolie en boter. Voeg de uien, wortelen en knoflook toe, bak nog even mee.
3 Voeg de tomatenblokjes, balsamicoazijn, tijm, laurier en sinaasappelschil toe. Blus met de rode wijn en de bouillon. Voeg de ansjovis en de olijven toe. Zet afgedekt 2 uur in de oven. Roer geregeld even om.
4 Kook tijdens het laatste kwartier de tagliatelle beetgaar in gezouten water. Bak de spinazie in wat boter, kruid met peper en zout, roer er de uitgelekte tagliatelle door.
5 Serveer de daube met de tagliatelle.
Runderdaube met sinaasappel is een recept van Libelle Lekker