1 Spoel de prei, schil de wortelen. Snij ze in julienne en blancheer kort in gezouten water. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de groenten in een ingevette ovenschaal en strooi er de blaadjes van 1 takje tijm over, kruid met peper en zout. Leg de schelvishaasjes op de groenten en verdeel er enkele vlokjes boter over, kruid de vis met peper en zout. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven of tot de groentjes beetgaar zijn. Haal de folie weg en laat nog 5 minuten verder garen.
2 Pel en snipper de sjalot en doe ze in een pan. Voeg de mosselen, het andere takje tijm en de rozemarijn toe. Zet het deksel op de pan, laat de mosselen openstomen op hoog vuur en schud tussendoor een paar keer op. Haal de mosselen uit de schelp en hou ze warm. Zeef het kookvocht.
3 Warm het kookvocht met de witte wijn terug op en laat even inkoken. Voeg de room toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng verder op smaak met peper en zout.
4 Verdeel de vis en de groenten over de borden, lepel er de saus en de mosselen rond. Lekker met puree of rijst.
Schelvishaasje met mosselen is een recept van Libelle Lekker