1 Maak de groenten schoon. Schil de wortel en snij in stukjes. Snij de bleekselderij, met blad, fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
2 Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, wentel ze in bloem.
3 Fruit de knoflook glazig in boter met olijfolie. Bak de kalfsschenkels (eventueel in porties) goudbruin in ongeveer 10 tot 12 minuten. Schep het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Voeg de ui, de wortel en de bleekselderij bij het braadvocht van het vlees. Stoof de groenten ongeveer 3 minuten op matig vuur. Leg het vlees weer bij in de pan.
4 Voeg de wijn met de tomaten, tijm en laurier toe. Laat 15 minuten sudderen en schenk er dan de bouillon bij. Laat afgedekt op een zacht vuurtje 60 tot 90 minuten pruttelen, tot het vlees zacht is. Voeg eventueel nog wat meer vocht toe. Eventueel kun je de pan ook in de oven zetten, op 180°C.
5 Meng alle ingrediënten voor de gremolata.
6 Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat de saus naar smaak verder indikken. Leg het vlees terug in de pan en werk af met de gremolata. Lekker met stokbrood.
7 Gebruik voor dit gerecht een grote braadpan met een dikke bodem.
Italiaanse klassieker: Ossobuco is een recept van Libelle Lekker