Zoek
Vijgenpizza
1
30 min
Libelle Lekker
Nagerecht
3
sterren op basis van
3
stem(men)
Ingrediënten
1 portie pizzadeeg (naar keuze)
500 g ricotta
2 sinaasappels ((voor de schil))
150 g amandelpasta
100 g pure chocolade ((70% cacao), gehakt)
12 verse vijgen (in plakjes)
50 ml vloeibare honing
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 250°C
2
Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept
3
Verdeel het deeg in 24 porties en rol deze dun uit. Leg ze op bakplaten met bakpapier
4
Besmeer elke minipizza met ricota en bestrooi met sinaasappelrasp en amandelspijs
5
Verdeel de chocolade en de vijgen over de pizza's en giet er een beetje honing over
6
Bak de pizza's in het midden van de oven gedurende 8 - 10 minuten
Vijgenpizza is een recept van
Libelle Lekker
Dit vind je misschien ook lekker