Hammousse met mozzarella en bietenchips

4
120 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook glazig in olijfolie.
  • 2 Week de gelatine in koud water.
  • 3 Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes. Snij ze heel fijn en meng ze met de reepjes ham.
  • 4 Mix de ham met de knoflook en de sjalot in de keukenmachine. Maak aan met de mayonaise.
  • 5 Verwarm de sherry en los er de uitgeknepen gelatine in op. Klop de room stijf. Roer de sherry en de room door het hammengsel. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  • 6 Schep of spuit de mousse in glaasjes. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
  • 7 Werk de glaasjes voor het serveren af met gehalveerde mozzarellabolletjes, basilicum,tapenade, appelkappertjes en rodebietenchips. Kruid met peper en zout en bedruppel met olijfolie.

Hammousse met mozzarella en bietenchips is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Bietenchips
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warme witloofsalade met appel, spek en rode biet
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaars Met Gekaramelliseerde Witlof En Een Bietenemulsie
20-30 min -
Bekijk recept

Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hammousse met scampi
30 min-
Bekijk recept
Hammousse met portgelei
30 min Snack
Bekijk recept