Zeevruchtensoep met gedroogde ham

6
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze afgedekt gaar in de visfond en mix met de room tot een gladde saus. Breng op smaak met venkelzaad, peper en zout.
  • 2 Spoel de venusschelpen en de mosselen goed tot er geen zand meer in het spoelwater zit. Snij de zeeduivel in blokjes.
  • 3 Pel en snipper de sjalot. Fruit aan in een beetje boter en doe er de hamreepjes bij. Voeg de venusschelpen toe. Stoof een paar minuten op hoog vuur tot de schelpen opengaan. Hou ze warm.
  • 4 Doe de mosselen in een kookpan. Zet het deksel erop en gaar de mosselen enkele minuten tot ze opengaan, schud intussen de pan regelmatig op. Haal de mosselen uit hun schelp.
  • 5 Leg vervolgens de zeeduivelblokjes in de aardappelsoep en laat ze enkele minuten meewarmen, tot de vis gaar is. Verdeel de soep over 6 borden. Schep er een aantal mosselen en venusschelpen bij en bestrooi met peterselie.

Zeevruchtensoep met gedroogde ham is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Romige zeevruchtensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte zeevruchtensoep met kokosmelk
20 min
Bekijk recept
Zeevruchtensoep Met Citroen
10-20 min -
Bekijk recept
Connemare Zeevruchtensoep
20-30 min -
Bekijk recept