Gerookte zalmtimbaal met avocado

6
60 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pers een helft van de limoen uit. Spoel de sla en laat uitlekken in een vergiet. Snij de lente-ui, met het groen, in fijne ringen. Schil de komkommer en snij 1/4 in kleine blokjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes. Meng met de zure room, voeg naar smaak cayennepeper, limoensap en peper en zout toe. Meng met de komkommerblokjes en de lente-ui.
  • 2 Bekleed 6 individuele muffinvormpjes met plasticfolie. Bedek elk vormpje met een flinterdun laagje gerookte zalm, laat de uiteinden iets overhangen.
  • 3 Vul met de avocadomix en vouw de randen naar binnen toe. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Draai de zalmtimbaaltjes om op kleine borden. Werk af met een partje limoen, een handvol gemengde sla, roze peperbolletjes en een takje dille.

Gerookte zalmtimbaal met avocado is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Broodje Caesarkip
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept