1 Pers een helft van de limoen uit. Spoel de sla en laat uitlekken in een vergiet. Snij de lente-ui, met het groen, in fijne ringen. Schil de komkommer en snij 1/4 in kleine blokjes. Schil de avocado, verwijder de pit en snij in blokjes. Meng met de zure room, voeg naar smaak cayennepeper, limoensap en peper en zout toe. Meng met de komkommerblokjes en de lente-ui.
2 Bekleed 6 individuele muffinvormpjes met plasticfolie. Bedek elk vormpje met een flinterdun laagje gerookte zalm, laat de uiteinden iets overhangen.
3 Vul met de avocadomix en vouw de randen naar binnen toe. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
4 Draai de zalmtimbaaltjes om op kleine borden. Werk af met een partje limoen, een handvol gemengde sla, roze peperbolletjes en een takje dille.
Gerookte zalmtimbaal met avocado is een recept van Libelle Lekker