Sint-jakobsvrucht met vichyssoise van waterkers

6
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de waterkers, hou wat apart voor de afwerking. Blancheer de rest in lichtgezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken. Hou apart.
  • 2 Maak de prei schoon en schil de aardappel. Snij in kleine blokjes. Fruit aan in boter en voeg 500 ml water en het bouillonblokje toe. Laat 20 minuten zacht stoven. Voeg de uitgelekte waterkers en de room toe en mix de soep. Roer er de peterselie door. Hou warm.
  • 3 Rooster de hazelnoten, hak ze fijn. Meng er de kruiden en olijfolie door. Kruid met citroensap, peper en zout.
  • 4 Bak de sint-jakobsvruchten kort in wat boter. Kruid met peper en zout.
  • 5 Lepel de vichyssoise in 6 schaaltjes, leg er een sint-jakobsvrucht bij. Werk af met de noten en een plukje waterkers.

Sint-jakobsvrucht met vichyssoise van waterkers is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van waterkers met gegrilde artisjokken en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept