1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het kroontje met peper en zout en kerf het vetlaagje kruiselings in. Braad het vlees rondom aan in olijfolie. Laat even afkoelen.
2 Meng voor de kruidenkorst het paneermeel, de gehakte kruiden, de mosterd en de kaas. Verdeel over het vlees en druk aan. Besprenkel met olijfolie. Verlaag de oven temperatuur tot 150°C en zet 1 uur in de oven. Laat even korsten onder de grill.
3 Meng voor de kruidenkorst het paneermeel, de gehakte kruiden, de mosterd en de kaas. Verdeel over het vlees en druk aan. Besprenkel met olijfolie. Verlaag de oven temperatuur tot 150°C en zet 1 uur in de oven. Laat even korsten onder de grill.
4 Schenk er de wijn bij en laat de alcohol verdampen. Voeg de oregano, tomatenpuree, gezeefde tomaten en bouillon toe. Laat 20 minuten sudderen. Roer de room erdoor, kruid met peper en zout.
5 Neem uit de oven, laat even rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de saus.
Varkenskroontje met kruidenkorst is een recept van Libelle Lekker