Varkenskroontje met kruidenkorst

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het kroontje met peper en zout en kerf het vetlaagje kruiselings in. Braad het vlees rondom aan in olijfolie. Laat even afkoelen.
  • 2 Meng voor de kruidenkorst het paneermeel, de gehakte kruiden, de mosterd en de kaas. Verdeel over het vlees en druk aan. Besprenkel met olijfolie. Verlaag de oven temperatuur tot 150°C en zet 1 uur in de oven. Laat even korsten onder de grill.
  • 3 Meng voor de kruidenkorst het paneermeel, de gehakte kruiden, de mosterd en de kaas. Verdeel over het vlees en druk aan. Besprenkel met olijfolie. Verlaag de oven temperatuur tot 150°C en zet 1 uur in de oven. Laat even korsten onder de grill.
  • 4 Schenk er de wijn bij en laat de alcohol verdampen. Voeg de oregano, tomatenpuree, gezeefde tomaten en bouillon toe. Laat 20 minuten sudderen. Roer de room erdoor, kruid met peper en zout.
  • 5 Neem uit de oven, laat even rusten onder aluminiumfolie. Serveer met de saus.

Varkenskroontje met kruidenkorst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsrack met groene-kruidenkorst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met een korstje, raïta met koriander
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrild hamlapje met kruidenkorst en boerenkoolbitterballetjes
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenskroontje met witloof en kastanjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met pompoen
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje in melk gegaard
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met appel en saffraan
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept