Varkenskroontje in melk gegaard

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het varkenskroontje met peper en zout en kerf het vetlaagje kruiselings in. Bak het vlees rondom bruin in boter.
  • 2 Leg het vlees in een ovenschaal met de knoflook en de rozemarijn. Schenk de warme melk over het vlees. Zet de schaal (onafgedekt) in de oven en verlaag de temperatuur naar 150°C. Laat 1 uur braden. Bedruip elk kwartier met braadvocht.
  • 3 Neem het vlees uit de schaal en hou warm onder aluminiumfolie. Zeef de saus.
  • 4 Snij de paddenstoelen in plakjes. Snipper de sjalotten.
  • 5 Bak de spekblokjes krokant. Laat drogen op keukenpapier. Bak de sjalotten en de paddenstoelen op hoog vuur in boter. Voeg het spek toe. Schenk er de gezeefde melk bij en laat licht inkoken. Bind met wat maïszetmeel. Kruid met peper en zout.
  • 6 Snij het vlees in plakken. Serveer met de saus. Werk af met gehakte peterselie.

Varkenskroontje in melk gegaard is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kipschnitzels met Italiaanse groenteschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in olijfolie met kokosschuim van Arlette Swartjes
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoencurrysoep
Bekijk recept

Varkenskroontje met witloof en kastanjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met pompoen
120 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met appel en saffraan
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met kruidenkorst
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept