1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid het varkenskroontje met peper en zout en kerf het vetlaagje kruiselings in. Bak het vlees rondom bruin in boter.
2 Leg het vlees in een ovenschaal met de knoflook en de rozemarijn. Schenk de warme melk over het vlees. Zet de schaal (onafgedekt) in de oven en verlaag de temperatuur naar 150°C. Laat 1 uur braden. Bedruip elk kwartier met braadvocht.
3 Neem het vlees uit de schaal en hou warm onder aluminiumfolie. Zeef de saus.
4 Snij de paddenstoelen in plakjes. Snipper de sjalotten.
5 Bak de spekblokjes krokant. Laat drogen op keukenpapier. Bak de sjalotten en de paddenstoelen op hoog vuur in boter. Voeg het spek toe. Schenk er de gezeefde melk bij en laat licht inkoken. Bind met wat maïszetmeel. Kruid met peper en zout.
6 Snij het vlees in plakken. Serveer met de saus. Werk af met gehakte peterselie.
Varkenskroontje in melk gegaard is een recept van Libelle Lekker