1 Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Snij de ui, wortel en selder grof. Pel de garnalen.
2 Fruit de groenten in boter. Voeg de garnaalpellen toe en roerbak kort. Zet alles onder water en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Zet het vuur zachter. Laat 25 minuten trekken en zeef.
3 Pureer de aardappelen met de karnemelk. Kruid met peper en zout. Meng er tweederde van de garnalen door.
4 Bak de vis goudbruin, kruid met peper en zout. Verwarm de garnalenbouillon, voeg de spinazie toe. Als die geslonken is, leg er dan de tomatenpartjes bij, maar zet het vuur uit.
5 Verdeel de puree over diepe borden. Schenk er de bouillon bij. Leg de vis op de puree. Werk af met garnalen en wat bieslook.
Brandade van garnalen met grietfilet is een recept van Libelle Lekker