Brandade van garnalen met grietfilet

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Snij de ui, wortel en selder grof. Pel de garnalen.
  • 2 Fruit de groenten in boter. Voeg de garnaalpellen toe en roerbak kort. Zet alles onder water en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Zet het vuur zachter. Laat 25 minuten trekken en zeef.
  • 3 Pureer de aardappelen met de karnemelk. Kruid met peper en zout. Meng er tweederde van de garnalen door.
  • 4 Bak de vis goudbruin, kruid met peper en zout. Verwarm de garnalenbouillon, voeg de spinazie toe. Als die geslonken is, leg er dan de tomatenpartjes bij, maar zet het vuur uit.
  • 5 Verdeel de puree over diepe borden. Schenk er de bouillon bij. Leg de vis op de puree. Werk af met garnalen en wat bieslook.

Brandade van garnalen met grietfilet is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Grietfilet of Lotte met bieslooksaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grietfilet op een bedje van witloof
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokante grietfilet
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grietfilet met ostendaisesaus en tagliatelle
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brandade van gerookte makreel
30 min-
Bekijk recept
Puntpaprika's gevuld met kabeljauwpuree
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
La Brandade De Morue
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
20 - 30 min -
Bekijk recept