Everzwijnragout met polenta en truffelolie

4
120 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het rondom dicht in boter. Doe er het spek bij en bak even mee. Hou apart.
  • 2 Pel en snipper de uien, fruit ze glazig in boter. Doe er het vlees bij. Bestrooi met bloem en schep om. Blus met de wijn en breng aan de kook.
  • 3 Kneus de jeneverbessen en doe ze met de kruidnagels in een thee-ei. Leg samen met het kruidentuiltje bij het vlees. Voeg de confituur en de wildfond toe en laat 2 uur op een zacht vuur garen.
  • 4 Maak de bospaddenstoelen schoon. Spoel de lente-uien en snij in ringen. Pel en snipper de knoflook. Roerbak de paddenstoelen met de knoflook in een beetje boter. Breng op smaak met enkele druppels truffelolie.
  • 5 Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de polenta toe aan de warme bouillon en blijf 5 minuten roeren met de garde tot de polenta gaar is. Breng op smaak met boter, geraspte parmezaan, peper en zout.
  • 6 Verdeel de wildragout over 4 vuurvaste kommen en bedek met een laagje polenta. Bestrooi met wat extra parmezaan en schuif nog enkele minuten onder de grill, tot de kaas mooi gesmolten is. Werk af met de bospaddenstoelen en gesnipperde lente-ui.

Everzwijnragout met polenta en truffelolie is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Comtékaas met homemade gemarineerde groenten
Snack
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van everzwijn met peperkoek en bruin bier
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnragout met pancetta, salie en tomaten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnragout met mosterdsaus en polenta met olijven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept