Kipgratin met spekjescrumble

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen en snij in plakjes. Bak ze in wat boter en bestrooi met suiker tot ze karamelliseren. Leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • 2 Schil de aardappelen en snij ze met behulp van een mandoline in flinterdunne plakjes. Blancheer ze enkele minuten in lichtgezouten water tot de plakjes net beetgaar zijn.
  • 3 Kruid de kipreepjes met peper en zout en roerbak ze goudbruin. Verdeel de stukjes kip over de appelplakjes. Eindig met een laagje geblancheerde aardappelplakjes.
  • 4 Bak het spek in dezelfde pan als de kip en voeg er het broodkruim aan toe. Schep om tot je een crumble hebt.
  • 5 Bestrooi de aardappelen met de spekjescrumble en schuif nog 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Kipgratin met spekjescrumble is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelschotel met pittige crumble
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige Kipgratin Afgedekt Met Stokbrood
20-30 min -
Bekijk recept
Kipgratin Met Prei En Wortelen
20-30 min -
Bekijk recept
Romige Kipgratin Afgedekt Met Stokbrood
20-30 min -
Bekijk recept
Romige Kipgratin Afgedekt Met Stokbrood,kruidenboter En Kaas
30-60 min -
Bekijk recept