Ree met amandelkorst

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven op 120°C. Klop de eieren los.
  • 2 Verdeel de reerug in 4 porties en kruid met peper en zout. Wentel ze eerst door bloem, dan door ei en tot slot door de amandelschilfers. Bak ze rondom aan in boter. Leg ze in een ovenschaal en schuif ze 20 minuten in de oven.
  • 3 Spoel en ontpit de pruimen, snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalotten, fruit ze glazig in boter. Doe er de pruimen bij en stoof ze even mee. Blus met de wijn, de porto en de fond. Laat 15 minuten indikken. Doe er de gelei bij en breng op smaak met peper en zout.
  • 4 Neem het vlees uit de oven – het mag binnenin nog mooi rosé zijn – en laat het kort rusten onder aluminiumfolie. Serveer het met de saus.

Ree met amandelkorst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met amandelkorst
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Skrei met amandelkorst en beurre blanc
45 min-
Bekijk recept
Zeewolf met amandelkorst en koriandermayonaise
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapiafilet met amandelkorst en mangosalsa
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Reegebraad met geurige vruchten en speculaas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ree Stroganov
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Melizanosalata-Auberginepuree
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept