1 Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een springvorm met bakpapier.
2 Verkruimel de koekjes of maal ze fijn in de keukenmachine. Meng ze met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en strijk het glad. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en verhoog de oventemperatuur tot 200°C.
3 Splits de eieren. Klop de eidooiers los met de suiker, vanille-extract en citroensap. Voeg de verse kaas, de mascarpone en de bloem toe en mix op lage stand. Meng de plattekaas er lepel na lepel onder. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het kaasmengsel.
4 Schep het mengsel op de voorgebakken taartbodem en laat 10 minuten bakken in de oven. Verlaag de temperatuur tot 100°C en bak de taart nog 25 minuten verder. Zet de oven uit maar laat de taart er nog 2 uur in afkoelen. Ontvorm de taart en zet ze nog een tijdje in de koelkast. Serveer de taart koud. Werk ze net voor het serveren af met verse bessen, frambozen en aardbeien.
New York cheesecake met rode vruchten is een recept van Libelle Lekker