1 Kneed de ingrediënten voor het deeg kort door elkaar: 200 g bloem, 1 kl suiker, snuifje zout, 100 g koude boter en 1 ei. Vorm een bol, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed er een beboterde bakvorm van 24 cm diameter mee. Prik de bodem in met een vork. Leg er een vel bakpapier en de bakparels op en bak 10 minuten blind. Verwijder het papier en de vulling en laat afkoelen.
3 Roer de boter, suiker en vanillesuiker romig. Roer er een voor een de eieren door, dan de bloem, het amandelpoeder en de likeur. Verdeel over de taartbodem.
4 Schil de peren en snij ze in fijne partjes. Leg ze op de crème. Bak de taart 30 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
5 Laat de gelei smelten in 2 el water. Bestrijk er de taart mee en laat afkoelen.
Perentaart met abrikozenglazuur is een recept van Libelle Lekker