Perentaart met abrikozenglazuur

8
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed de ingrediënten voor het deeg kort door elkaar: 200 g bloem, 1 kl suiker, snuifje zout, 100 g koude boter en 1 ei. Vorm een bol, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed er een beboterde bakvorm van 24 cm diameter mee. Prik de bodem in met een vork. Leg er een vel bakpapier en de bakparels op en bak 10 minuten blind. Verwijder het papier en de vulling en laat afkoelen.
  • 3 Roer de boter, suiker en vanillesuiker romig. Roer er een voor een de eieren door, dan de bloem, het amandelpoeder en de likeur. Verdeel over de taartbodem.
  • 4 Schil de peren en snij ze in fijne partjes. Leg ze op de crème. Bak de taart 30 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
  • 5 Laat de gelei smelten in 2 el water. Bestrijk er de taart mee en laat afkoelen.

Perentaart met abrikozenglazuur is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Speklapjes met abrikozenglazuur
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensribstuk Met Abrikozenglazuur
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
VARKENSRIBSTUK MET ABRIKOZENGLAZUUR
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spare Ribs Met Abrikozenglazuur
30-60 min -
Bekijk recept

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart uit de pan met amandelen en gember
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept