Krokant citroentaartje

8
60 min
Gebak
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kneed alle ingrediënten voor het deeg (bloem, 70 g suiker, zout, 1 eidooier, 140 g boter) kort door elkaar. verdeel het in 8 stukken en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg ze in 8 ingevette taartvormpjes van 8 cm diameter en sla de rand een beetje naar binnen. Zet 30 minuten in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 3 Laat voor het krokantje de suiker smelten op middelhoog vuur. Roer er, zodra de suiker begint te karamelliseren, het amandelpoeder door en laat lichtbruin kleuren. Roer er de citroenschil door. Strijk het mengsel dun uit op een bakplaat met bakpapier en laat afkoelen.

Krokant citroentaartje is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Citroentaartje
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaartje
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Citroentaartjes
80 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept