1 Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Spoel de selder en snij ’m in boogjes. Pel en snipper de ui. Kook de groenten samen beetgaar.
2 Snij de zalm in stukken. Doe ze met het ei, het paneermeel en de mosterd in de blender en mix fijn. Vorm er 4 hamburgers van en leg ze een halfuur in de koelkast.
3 Stamp de groenten fijn met een klontje boter, de mierikswortel en de zure room. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
4 Snij de ansjovis in stukjes. Meng ze met de kappertjes, de peterselie, de munt, het basilicum en de knoflook. Roer er het citroensap, de olijfolie en de mosterd door. Breng op smaak met peper en zout.
5 Bak de zalmburgers goudbruin in boter. Serveer ze met de selderstoemp en de salsa verde.
Selderstoemp met zalmburgers en salsa verde is een recept van Libelle Lekker