1 Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de gember en de knoflook. Meng voor de marinade de honing met de suiker, de sojasaus, het kruidenpoeder, de sherry, de gember en de knoflook. Voeg de sesamolie toe en meng. Laat op een zacht vuurtje karamelliseren.
2 Kook de rijst gaar. Wrijf de hondshaaimoten in met olijfolie, zout en peper. Leg ze op een ovenplaat en gaar 3 minuten in de oven.
3 Haal uit de oven, besmeer rijkelijk met de marinade. Zet terug in de oven onder de grill gedurende 1 minuut. Lak nog eens en laat nog 1 minuut verder grillen.
4 Spoel de prei en snij elke stengel in de lengte in vieren en snij daarna in stukken van zo’n 8 cm.
5 Stoom de reepjes beetgaar. Fruit ze kort in boter, kruid met zout en peper, bestrooi met de suiker en laat even karamelliseren.
6 Meng de gehakte lenteui, de garnalen en de sesamzaadjes door de rijst. Serveer de hondshaai met de prei en rijst.
Gelakte hondshaai met zoete prei is een recept van Libelle Lekker