1 Pel de scampi’s en maak ze schoon. Maak alle groenten schoon en snij de paprika, rode ui en wortel in reepjes, de lente-ui in schuine stukken, de broccoli in roosjes. Kook de rijst.
2 Verwijder de zaadjes uit het chilipepertje en snipper fijn. Snipper 1 stengel citroengras fijn. Pel 1 sjalot en snij ze grof. Schil en rasp de gember. Pureer in een vijzel of een hakmolentje de chilipeper met het citroengras, de sjalot, knoflook, gember, kurkuma, komijn, kaneel, koriander en ansjovis. Voeg wat olie toe tot je een smeuïge currypasta krijgt.
3 Verhit wat olie in een wok en bak er de scampi’s in. Haal ze uit de wok.
4 Doe de groenten en de twee overige stengels citroengras (niet versneden) in de wok en roerbak ze even. Voeg 2 eetlepels van de currypasta toe, samen met de kokosmelk en de room. Laat indikken en kruid met peper en zout.
5 Laat de scampi’s opwarmen in de pan. Serveer de curry met rijst en werk af met verse kruiden naar smaak.
Scampi's met Thaise curry is een recept van Libelle Lekker