1 Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).
2 Doe de melk, het water en de boter in een ruime steelpan en breng aan de kook.
3 Voeg de bloem toe en roer de massa goed droog.
4 Stort de deegbal in een kom en meng er 1 voor 1 de eieren onder.
5 Doe het deeg in een spuitzak en spuit lijntjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de eclairs 25 à 30 minuten in de oven en laat afkoelen op een rooster.
6 Snij het vanillestokje open, maak het merg los. Doe het met de melk en de suiker in een pannetje en breng aan de kook.
7 Doe het maïszetmeel met de dooiers in een kom en roer goed met een vork, zodat er geen klonters meer zijn.
8 Giet al roerend een beetje kokende melk bij het eimengsel, roer goed en giet het eimengsel weer al roerend in de kokende melk.
9 Laat dit nog even koken en afkoelen. 1
0 Snij de eclairs open aan de zijkant en spuit de crème patissière erin met een spuitzak. Dop de eclairs in het chocoladeglazuur. Bestrooi met brésiliennenootjes.