1 Pel de uien en snij ze in stukken. Spoel de prei en snij ‘m in ringen. Schil de aardappel, snij ‘m in stukken. Spoel de selder en snij ‘m in boogjes. Pel de tomaten en snij ze in vieren.
2 Stoof de ui en prei glazig in een soeppan met wat boter of olie. Voeg er de selder en de aardappelblokjes aan toe en stoof even mee. Doe er de tomatenpuree en de stukken tomaat bij en bak even mee. Voeg het kruidentuiltje toe en overgiet met de kippenbouillon.
3 Breng de soep aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen
4 Maak intussen het gehakt aan met het ei, de gehakte peterselie, het paneermeel, peper en zout. Maak je handen nat en rol kleine balletjes.
5 Haal het kruidentuiltje uit de soep en mix ze fijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de balletjes toe en laat nog 5 minuten doorwarmen. Verdeel over borden of kommetjes en werk af met gehakte peterselie. Serveer meteen.
Tomatensoep met balletjes (2) is een recept van Libelle Lekker