1 Maak de wortelen, prei en selder schoon. Snij ze in grove stukken. Pel de knoflook. Pel en snipper de uien. Doe alles in een ruime pan, samen met het kruidentuiltje, het bouillon blokje en 1 liter water. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen.
2 Leg de kip in de bouillon en laat ze zachtjes pocheren. Schenk de bouillon door een zeef. Snij de kip in stukken. Hou de wortelen apart.
3 Borstel de champignons schoon. Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes. Kook ze beetgaar in gezouten water en voeg de laatste 2 minuten de champignons toe. Giet af, laat schrikken onder ijskoud water en uitlekken.
4 Smelt de boter en roer er de bloem door. Schenk er de bouillon bij en laat al roerend indikken. Roer er de room door. Doe er de groenten bij en laat verwarmen.
5 Verdeel de soep over de borden en werk af met peper en zout.
Goed gevulde kippensoep is een recept van Libelle Lekker