Appel-speculaascrumble

4
40 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter 4 ovenschaaltjes van 12 cm diameter. Schil de appelen en snij ze in blokjes. Snij de vijgen in reepjes.
  • 2 Verwarm in een pan een klontje boter. Stoof er de appelblokjes 10 minuten in, samen met de vijgen, het citroen- en appelsap, en 1 el suiker. Breng op smaak met kaneel en verdeel over de schaaltjes.
  • 3 Maak de speculaas fijn (in de blender of doe de speculaasjes in een plastic zak en ga er met een deegroller over). Meng met de suiker, boter en het amandelpoeder tot een kruimelig geheel.
  • 4 Verdeel de crumble over de compote en schuif 20 tot 25 minuten in de oven. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Appel-speculaascrumble is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolademousse met speculaascrumble en havervlokken
Nagerecht
Bekijk recept
speculaascrumble met mango en appel
60 min Nagerecht
Bekijk recept
chocolade moelleux
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vanillebavarois met speculaas
45 min Nagerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept