1 Pel de uien en snij ze in partjes. Pel en snipper de knoflook. Rist de tijm af, snipper de rozemarijn. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Spoel de selder en snij in boogjes. Snij de tomaatjes in stukjes.
2 Kruid het vlees met peper en zout en schroei het rondom dicht in olijfolie. Neem het vlees uit de pan.
3 Stoof in dezelfde pan de ui, knoflook, wortelen en selder even. Voeg de tomatenpuree, de zongedroogde tomaten, watd citroensap, 1 el van de tomatenolie, het blaadje laurier en wat suiker toe en laat even sudderen. Blus met de wijn en de bouillon.
4 Leg het vlees weer bij in de pan, dek af en laat 5 uur zachtjes garen. Keer het vlees ondertussen af en toe om.
5 Breng het stoofpotje voor je het serveert op smaak met wat peper en zout.
Runderstoofpotje met tomatensaus is een recept van Libelle Lekker