1 Verwarm de oven voor op 220°C. Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Besprenkel met citroensap.
2 Verhit boter in een pan en schroei de koteletten aan beide kanten dicht. Leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal en kruid met peper en zout. Besmeer rijkelijk met graantjesmosterd, bestrooi met paneermeel, beleg met appelplakjes en werk af met tijm. Schuif 8 à 10 minuten in de oven.
3 Spoel alle groene groenten. Dop de boontjes, verdeel de broccoli in roosjes en snij de courgette met een dunschiller in lange slierten.
4 Blancheer de boontjes en de broccoli 6 à 8 minuten in licht gezouten water, giet af en laat schrikken onder ijskoud water.
5 Verhit olijfolie in een pan en roerbak de courgettesliereten 2 minuten, voeg dan de rest van de groene groenten toe en warm mee op. Kruid met peper en zout. Verdeel samen met de koteletten over borden en serveer.
Kotelet met appel en groene groenten is een recept van Libelle Lekker