Balletjes met chorizo en groenterijst

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de balletjes. Haal het vel van de chorizoworst af en hak ze fijn. Pel en hak de ui en de knoflook, stoof ze glazig in olijfolie.
  • 2 Meng het gehakt met de chorizo, de helft van de peterselie, de helft van de gestoofde ui, het paneermeel, het paprikapoeder, peper, zout en chili. Rol er balletjes van en bak ze in olijfolie.
  • 3 Kook de rijst in water met het bouillonblokje.
  • 4 Doe de tomatenblokjes en bonen bij de rest van de ui in de pan en laat 10 minuten sudderen. Doe er de balletjes bij en laat verwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Spoel de paprika en snij in reepjes. Stoof aan in olie. Voeg de erwten toe en roerbak 2 minuten. Schep er de rijst en de rest van de peterselie door. Kruid met peper en zout.

Balletjes met chorizo en groenterijst is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde paprika met Hüttenkäse
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktburgers met Hollandse groenterijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bieflapje met olijven-groenterijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde pangasiusfilet met groenterijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept