Griet met gebakken aardappelen en bearnaise

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Kruid met afgeriste rozemarijn, zout, olijfolie, het citroensap en de knoflook. Schep goed om en schuif 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • 2 Spoel de sla en de radijsjes. Snij de radijsjes in fijne plakjes en hussel alles goed door elkaar. Breng op smaak met olijfolie en wittewijnazijn.
  • 3 Start met de gastrique voor de bearnaise. Fruit de sjalot glazig, blus met de wijn en de wittewijnazijn. Doe er de fijngesnipperde dragon, de mosterdzaadjes en de peperbollen bij. Laat tot een derde inkoken en laat afkoelen. Meet 200 ml af.
  • 4 Smelt de boter, lepel er de witte deeltjes uit tot er alleen heldere boter overblijft. Roer de eidooiers los en klop ze met de staafmixer door 200 ml gastrique. Laat op een zacht vuur warm worden maar niet koken. Klop er langzaam de geklaarde boter door en haal meteen van het vuur als de saus bindt. Roer er de kervel en de gehakte dragon door.
  • 5 Kruid de grietfilets met peper en bestrijk met olijfolie. Gril in enkele minuten goudbruin op de barbecue. Serveer met de aardappelen, de salade en de bearnaisesaus. Werk af met rozemarijn.

Griet met gebakken aardappelen en bearnaise is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Steak frites en snelle bearnaise
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk bearnaise met frites en witlofsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tournedos met bearnaise en pommes duchesse
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm En Roodbaars Op De Barbecue Met Bearnaise
20-30 min -
Bekijk recept

Saltimbocca van griet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Griet met hopscheuten op Vlaamse wijze
0 min
Bekijk recept
Verpakte griet
0 min
Bekijk recept
Aardappelbouillabaisse met griet en ailolie
0 min
Bekijk recept