1 Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de salie en rist de bladeren eraf. Hou er enkele apart. Leg de rest in het midden van het buikspek en rol op. Bind vast met keukentouw. Leg het buikspek op de barbecue en laat 4,5 uur garen (reken 1 uur per halve kilo buikspek).
2 Besprenkel de rode bieten met zout en olijfolie en schuif ze een halfuur in de oven. Laat afkoelen en pel. Snij in blokjes en mix met de staafmixer tot een gladde crème. Kruid eventueel naar smaak bij met peper en zout.
3 Smelt de boter met de rest van de salie. Spoel de appels en snij ze in blokjes. Bak ze kort aan in de salieboter.
4 Snij het buikspek in dikke plakken en serveer met de rodebietencompote en de appelblokjes. Werk eventueel nog af met saliebloemen.
Buikspek met rodebietcompote en granny smith is een recept van Libelle Lekker