Pasta au pistou

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Hou enkele mooie blaadjes basilicum apart voor de afwerking. Doe de rest van het basilicum met de peterselie, knoflook, sjalot en kappertjes in de keukenrobot en mix tot een homogene massa. Voeg in een straaltje olijfolie toe tot je een gladde puree krijgt. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  • 2 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen.
  • 4 Meng de pasta met de pistou. Werk af met de geroosterde pijnboompitten, parmezaanschilfers en enkele blaadjes rucola en basilicum.

Pasta au pistou is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Soep met pistou
35 min
Bekijk recept
Groentesoep met pistou
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Soupe au pistou
45 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groenten met pistou en aioli
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept