Clafoutis van verse vijgen

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in. Maak de vijgen schoon en verwijder het steeltje. Snij de vijgen in partjes en schik ze in de ovenschaal.
  • 2 Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop de eieren en de dooier samen met de kristalsuiker in 10 minuten tot een wit schuimig mengsel. Voeg er de bloem en de gesmolten boter aan toe en blijf luchtig kloppen. Voeg ten slotte de melk en room toe en de druppels vanille-essence.
  • 3 Giet het mengsel over de vijgen en bak de clafoutis 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen, besprenkel met wat honing en strooi er dan wat bloemsuiker en lavendelbloemetjes over.

Clafoutis van verse vijgen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept