Daube à la provençale

6
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de ui en hak ’m fijn. Schil de wortel en snij ’m in kleine stukjes. Doe het vlees met de ui en wortel in een kom. Voeg tijm, laurier, peper en de geraspte sinaasappelschil toe en giet er de rode wijn over. Laat 12 tot 24 uur marineren, in de koelkast.
  • 2 Verhit 4 el olijfolie in een – liefst gietijzeren – stoofpot. Voeg er beetje bij beetje de gemarineerde stukjes vlees aan toe en schroei ze aan alle kanten dicht. Giet er de marinade met de groenten bij en breng aan de kook.
  • 3 Voeg de tomatenpuree toe, zet het vuur zachter en laat
  • 130 uur op een zacht vuurtje stoven, onder deksel. Roer regelmatig om. Roer er aan het einde van de bereidingstijd de olijven door en kruid met peper en zout. Werk af met wat verse tijm. Lekker met brood.

Daube à la provençale is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Christer’s Zeeduivel ‘Garlic Provençale’ met citroenboter
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ei En Tomaat A La Provencale
30-60 min -
Bekijk recept
Aardappeltjes Met Spekreepjes, Appeltjes En Mosterdsaus
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Entrecotes Grille Provencale
10-20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Daube de boeuf aux olives
180 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvlees-daube
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Daube De Boeuf.
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf En Daube
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept