1 Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Schil en kook de aardappelen. Meng de drie kazen.
2 Smelt 50 g boter, strooi er de bloem bij, roer en laat even drogen in de pan. Giet er 600 ml melk bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus. Haal van het vuur en roer er 2/3 van de kaasmix door. Kruid.
3 Snij de worst in stukken en omwikkel met ontbijtspek. Bak in wat boter.
4 Stamp de aardappelen fijn. Voeg er 200 ml melk aan toe en roer met wat boter tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
5 Lepel de puree in een ovenschaal, verdeel de bloemkool en worst over de puree, giet er de kaassaus over en strooi er de rest van de geraspte kaas over. Zet 15 à 20 minuten in de oven tot er een goudbruin korstje op komt.
Bloemkoolgratin met worst is een recept van Libelle Lekker