Penne met chorizo en schelpjes

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de venusschelpen grondig, tot er geen zand meer in zit.
  • 2 Snij de chorizo in fijne reepjes. Pel en snipper de knoflook en de ui. Spoel de peterselie en snipper de blaadjes grof.
  • 3 Stoof de ui en de knoflook glazig in olijfolie. Doe de chorizo erbij en roerbak even. Voeg de schelpen toe en dek de pan af. Laat ze op hoog vuur openkoken.
  • 4 Kook de pasta beetgaar en doe hem bij de schelpen. Voeg eventueel nog een lepel van het kookvocht toe. Schep er voorzichtig de aioli door. Werk af met peterselie en versgemalen peper.

Penne met chorizo en schelpjes is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minestrone primavera
20 min-
Bekijk recept
Schelpjes met ansjovis & rozijnen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept