Lamstajine met dadels en venkel

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de uien. Verwarm de bouillon.
  • 2 Verhit olie in een tajine of braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Voeg de ui, gember, kurkuma, komijn, kaneel, peper en zout toe.
  • 3 Overgiet het vlees met de bouillon en breng aan de kook. Dek af en laat 45 minuten zachtjes garen (voeg wat water toe als de bouillon te snel zou verdampen).
  • 4 Maak de venkel schoon en snij in reepjes. Bewaar het groen voor de afwerking. Snij de dadels in stukjes. Doe ze samen met de venkel bij het vlees en laat 15 minuten stoven. Schep er dan de honing door en laat nog 15 minuten sudderen.
  • 5 Breng de tajine op smaak met peper en zout. Verdeel alles over de borden en werk af met het venkelgroen.

Lamstajine met dadels en venkel is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lamstajine met olijven, artisjokken en kikkererwten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamstajine met pruimen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamstajine Met Gedroogde Abrikozen.
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamstajine Met Pruimen En Sesam
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept