Plattekaascrème met bosbessen

4
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week de gelatine in koud water. Klop de eidooiers met 60 g suiker tot een dikke, witte massa en meng met de plattekaas.
  • 2 Verwarm de room. Knijp de gelatine uit en los ‘m op in de room.
  • 3 Meng 1/3 van de plattekaas met de gelatineroom. Doe dan opnieuw in de kom en roer goed door elkaar.
  • 4 Verkruimel de koekjes over 4 glazen. Lepel er het kaasmengsel over. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 5 Verwarm 100 g bosbessen tot het sap vrijkomt. Doe door een zeef en duw goed uit. Roer 20 g suiker door het sap, laat afkoelen en schenk over de kaascrème. Werk af met bessen en munt.

Plattekaascrème met bosbessen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bananenbrood
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt met bosbessen
10 min Gebak
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Plattekaascrème met peer
120 min Nagerecht
Bekijk recept