1 Spoel de schelpen een paar keer grondig. Maak de scampi’s schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de tomaat in blokjes en de paprika in reepjes. Verwarm de bouillon en los er de saffraan in op.
2 Verhit de olie in een grote pan. Roerbak de scampi’s gaar. Neem ze uit de pan en hou ze apart.
3 Doe de ui, knoflook en tomaat in de pan en laat even stoven. Kruid met het paprikapoeder, de komijn, kurkuma, peper en zout.
4 Doe de rijst bij in de pan en schep goed om. Blus met de wijn en laat volledig verdampen. Voeg dan de bouillon, de schelpen, de erwten en de reepjes paprika toe. Laat een kwartiertje onafgedekt garen op hoog vuur.
5 Schep de scampi’s bij in de pan en zet het vuur uit. Dek de pan af en laat nog 2 minuten rusten. Werk de paella eventueel af met een plukje peterselie en serveer met enkele partjes citroen.
Paella met scampi's en venusschelpen is een recept van Libelle Lekker