Paella met scampi's en venusschelpen

6
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de schelpen een paar keer grondig. Maak de scampi’s schoon. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de tomaat in blokjes en de paprika in reepjes. Verwarm de bouillon en los er de saffraan in op.
  • 2 Verhit de olie in een grote pan. Roerbak de scampi’s gaar. Neem ze uit de pan en hou ze apart.
  • 3 Doe de ui, knoflook en tomaat in de pan en laat even stoven. Kruid met het paprikapoeder, de komijn, kurkuma, peper en zout.
  • 4 Doe de rijst bij in de pan en schep goed om. Blus met de wijn en laat volledig verdampen. Voeg dan de bouillon, de schelpen, de erwten en de reepjes paprika toe. Laat een kwartiertje onafgedekt garen op hoog vuur.
  • 5 Schep de scampi’s bij in de pan en zet het vuur uit. Dek de pan af en laat nog 2 minuten rusten. Werk de paella eventueel af met een plukje peterselie en serveer met enkele partjes citroen.

Paella met scampi's en venusschelpen is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaud-froid van venusschelpen op bloemkoolmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paella
45 min-
Bekijk recept
5-ingrediënten-paella
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Half-uurtje paella met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijke paella met kip en garnalen
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept