Karniyarik

4
55 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de aubergines en halveer ze. Hol ze uit tot op 1 cm van de schil en hak het vruchtvlees grof. Bestrooi de uitgeholde aubergines met zout en laat een halfuur rusten. Spoel ze en dep ze droog.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Hak de olijven en de gespoelde chilipeper. Rist de tijmblaadjes af.
  • 4 Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze in olijfolie. Voeg het auberginevruchtvlees en de chilipeper toe. Laat 5 minuten stoven. Doe er de tomaten, olijven, tijm en couscous bij. Kruid met peper en zout.
  • 5 Vul de aubergines met de couscousmix en schuif 20 tot 25 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met parmezaan en eventueel nog wat groen.

Karniyarik is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Patlican karniyarik (gestoofde aubergines op z'n Turks)
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karniyarik
30-60 min -
Bekijk recept

Patlican karniyarik (gestoofde aubergines op z'n Turks)
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Karniyarik
30-60 min -
Bekijk recept