Salade met gegrilde inktvis

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster het chilipepertje tot het vel zwart blakert. Laat afkoelen in een gesloten plastic zakje. Pel het en verwijder de zaadjes. Doe de chilipeper dan samen met de aioli en tomatenpuree in de blender en mix fijn.
  • 2 Spoel de groenten en kruiden. Scheur de sla in stukjes. Schil de rammenas. Snij de komkommer, rammenas, lente-ui en peultjes in fijne sliertjes. Meng ze met de sla en de kruiden.
  • 3 Verkruimel de nori en roer die met een beetje olijfolie tot een dressing. Verkruimel de nootjes en hou ze apart.
  • 4 Spoel de inktvistubes en dep ze droog. Snij ze in hapklare stukken. Laat de grillpan goed heet worden en gril de inktvis 30 seconden aan beide kanten. Serveer met de salade en werk af met noridressing, nootjes en aioli.

Salade met gegrilde inktvis is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Vissoep met rouille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met asperges en zeevruchten
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Met kruiden gemarineerde calamaris
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Inktvis met friséesla en limoendressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept