1 Spoel de pepertjes en bak ze in een pan met wat hete olie. Laat afkoelen en hak ze grof. Pel en hak de knoflook. Doe ‘m, met de chilipeper, de oregano, het paprikapoeder, 100 ml olijfolie en de azijn in een pannetje en laat 2 à 3 minuten sudderen. Kruid met zout. Doe alles in een maatbeker en mix fijn. Overgiet de kipfilets met de marinade. Zet ze 1 uur in de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit olie in een pan en bak er de gemarineerde kipfilets 2 minuten in aan, op de velkant. Draai om, bak 2 minuten aan de andere kant en laat het vlees 30 minuten verder garen in de oven.
3 Kook de rijst gaar en meng ‘m met de peterselie. Snij de paprika’s in stukjes en prik ze op satéstokjes. Bak ze in de grillpan gaar.
4 Snij de kip in plakjes en serveer ze met de rijst en de paprikaspiesjes.