Frango com piri-piri

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de pepertjes en bak ze in een pan met wat hete olie. Laat afkoelen en hak ze grof. Pel en hak de knoflook. Doe ‘m, met de chilipeper, de oregano, het paprikapoeder, 100 ml olijfolie en de azijn in een pannetje en laat 2 à 3 minuten sudderen. Kruid met zout. Doe alles in een maatbeker en mix fijn. Overgiet de kipfilets met de marinade. Zet ze 1 uur in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit olie in een pan en bak er de gemarineerde kipfilets 2 minuten in aan, op de velkant. Draai om, bak 2 minuten aan de andere kant en laat het vlees 30 minuten verder garen in de oven.
  • 3 Kook de rijst gaar en meng ‘m met de peterselie. Snij de paprika’s in stukjes en prik ze op satéstokjes. Bak ze in de grillpan gaar.
  • 4 Snij de kip in plakjes en serveer ze met de rijst en de paprikaspiesjes.

Frango com piri-piri is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Kip piri piri met sinaasappel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini wrap met kip
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige kipspiesjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kip piri piri met ananas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Arroz De Frango A Moda De Braga
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frango Na Pucarra (portugal)
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frango Na Pucara
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frango Picante Con Arroz
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept