1 Zeef de bloem met de gist in een kom. Voeg ½ kl zout en 2 el olijfolie toe. Roer om en giet er in een straaltje water bij, tot je een dik, vloeibaar beslag krijgt. Laat een uur rusten.
2 Doe de stokvis in een pan, voeg koud water toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 minuten garen. Laat uitlekken. Verkruimel de vis en verwijder de graten.
3 Pel de knoflook. Spoel het pepertje en haal er de zaadjes uit. Spoel de peterselie. Hak alles fijn. Meng met de stokvis en het beslag. Kruid met peper en zout.
4 Verwarm de frituurpan voor op 180°C. Laat er balletjes beslag in vallen en bak ze bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Werk zo al het deeg op. Bak niet te veel balletjes tegelijk. Serveer goed warm, met een partje limoen.