1 Pel en plet de knoflook. Rist de tijm af. Meng de knoflook met de tijm en 4 el olijfolie. Kruid met peper. Bestrijk er het vlees mee en zet afgedekt 4 uur koel weg.
2 Verwarm de oven voor op 175°C. Kruid het vlees met zout en braad het rondom even aan in boter. Doe het in een ovenschaal en zet 1 uur in de oven: bedruip regelmatig met de jus.
3 Schraap de wortelen. Haal de tuinbonen uit de peul, blancheer ze in licht gezouten water en laat schrikken in koud water. Verwijder daarna het buitenste vliesje. Blancheer de doperwtjes, laat schrikken in koud water en vervolgens uitlekken.
4 Stoof de groenten kort aan in boter. Kruid met peper en zout. Schep er de kruiden door. Serveer met het vlees.
Varkensgebraad met jonge groenten is een recept van Libelle Lekker