1 Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Laat de mozzarella uitlekken.
2 Pel de knoflook. Doe hem samen met de basilicumblaadjes in de blender. Voeg er de geroosterde pijnboompitten, geraspte parmezaan en olijfolie aan toe en mix tot een gladde pesto. Breng op smaak met peper en zout.
3 Rol het bladerdeeg een beetje dunner uit en leg het op een met bakpapier beklede ovenplaat.
4 Snij de tomaten en de mozzarella in plakjes. Leg in het midden van elk plakje bladerdeeg een paar plakjes tomaat. Lepel er dan wat pesto over en leg daar de plakjes mozzarella op. Vouw de randen van het bladerdeeg iets naar binnen.
5 Zet de pizza’s 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas mooi gratineert en het bladerdeeg goudbruin kleurt.
Pizza met pruimtomaat en pesto is een recept van Libelle Lekker