1 Pel en snipper de knoflook. Spoel en droog de spinazie. Snij de korsten van het brood en snij het in blokjes.
2 Verhit olijfolie in een pan en bak de broodcroutons en de pijnboompitten krokant. Fruit de knoflook in een andere pan in redelijk wat olijfolie. Voeg de tomaten toe. Bestrooi met de peterselie en kruid met peper en zout.
3 Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4 Schep de pasta, de gespoelde spinazie, de broodcroutons, de pijnboompitten en de kappertjes bij de gebakken tomaten en laat nog even mee opwarmen. Verdeel over borden en serveer met de geraspte parmezaan.
Tortellini met tomaat, kappertjes en spinazie is een recept van Libelle Lekker
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)