Steak tartaar basisrecept

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de frituurolie tot 170°C. Snij de aardappelen in frietjes. Bak ze in porties en laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de frituurpan tot 180°C.
  • 2 Pel het sjalotje en snipper heel fijn. Spoel de waterkers en de peterselie en laat uitlekken. Snipper de peterselie. Spoel de kappertjes.
  • 3 Snij het vlees eerst in reepjes en daarna in heel fijne blokjes, verdeel over 4 dresseerringen. Zet koel weg.
  • 4 Bak de frietjes in porties goudgeel. Ontvorm de tartaar en dresseer met 1 kl mosterd, 1 kl mayonaise, 1 kl gespoelde kappertjes, 1 kl gesnipperde peterselie en 1 kl gesnipperde sjalot. Werk af met een eidooier.
  • 5 Serveer met de waterkers en de frietjes.

Steak tartaar basisrecept is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taco's met rundvlees
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita's met steak tartaar, sla en paprikasalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept