1 Verhit de frituurolie tot 170°C. Snij de aardappelen in frietjes. Bak ze in porties en laat ze uitlekken en afkoelen in een vergiet. Verhoog de temperatuur van de frituurpan tot 180°C.
2 Pel het sjalotje en snipper heel fijn. Spoel de waterkers en de peterselie en laat uitlekken. Snipper de peterselie. Spoel de kappertjes.
3 Snij het vlees eerst in reepjes en daarna in heel fijne blokjes, verdeel over 4 dresseerringen. Zet koel weg.
4 Bak de frietjes in porties goudgeel. Ontvorm de tartaar en dresseer met 1 kl mosterd, 1 kl mayonaise, 1 kl gespoelde kappertjes, 1 kl gesnipperde peterselie en 1 kl gesnipperde sjalot. Werk af met een eidooier.
5 Serveer met de waterkers en de frietjes.
Steak tartaar basisrecept is een recept van Libelle Lekker