1 Breng de fond aan de kook. Snij de gedroogde tomaatjes in stukjes. Schil de komkommer, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui en de lente-ui. Verkruimel de feta met een vork.
2 Doe de couscous in een steelpan of een schaal. Schenk er kokendhete fond over. Dek af en laat 7 tot 10 minuten wellen, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de korrels los met een vork. Voeg wat olie van de tomaatjes (of olijfolie) toe. Vermeng met de tomaten, komkommer, rode ui, lente-ui, peterselie en munt. Breng verder op smaak met limoensap, peper en zout. Zet koel weg.
3 Kruid het gehakt met komijn, koriander, peper en zout. Meng er de eidooier, de zure room en wat paneermeel door. Rol balletjes van het mengsel en bak ze goudbruin en gaar in olijfolie. Rijg de balletjes aan cocktailprikkers.
4 Schep de tabouleh in mooie glaasjes en leg er een spiesje op. Werk naar smaak af met een partje limoen en een blaadje munt.
Tabouleh met gehaktballetjes is een recept van Libelle Lekker