Frambozen-ijstaart

1
45 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de frambozen, hou er een handvol apart voor de afwerking. Pureer de rest en zeef ze.
  • 2 Meng de eieren, de eidooiers, de suiker en de sinaasappellikeur in een brandschone kom. Klop daarna au bain-marie tot een dikke crème. Schep er de frambozenpuree voorzichtig door.
  • 3 Klop de room stijf. Spatel c voorzichtig door de vruchtencrème. Stort in een lage schaal en zet minstens 2 uur in de diepvriezer. Schep elk halfuur om.
  • 4 Hou enkele meringues apart, verbrokkel de rest. Bedek een springvorm met plasticfolie en verdeel de verbrokkelde meringue op de bodem. Duw goed aan en zet 20 minuten in de diepvriezer. Lepel er de helft van het frambozenijs op, daarna een laagje van de opgeklopte slagroom. Spatel glad en zet opnieuw 20 minuten in de diepvriezer. Verdeel er de rest van het frambozenijs en de slagroom over. Maak de bovenkant glad met een paletmes en zet nu minstens 2 uur in de diepvriezer.
  • 5 Ontvorm de ijstaart, snij in stukken. Werk af met frambozen, meringue, poedersuiker, cacaopoeder en aardbeiencoulis.

Frambozen-ijstaart is een recept van Libelle Lekker

Dit vind je misschien ook lekker

Frambozen-ijstaart met pistachenoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootijstaart
280 min- Nagerecht
Bekijk recept
Schuim ijstaart
20 min + 5 uur in de vriezer - Nagerecht
Bekijk recept
Omelette Sibérienne met noten-karamelijs
895 min- Nagerecht
Bekijk recept

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept