1 Schil de komkommer. Snij ’m doormidden en verwijder de zaadjes met een lepel. Verwerk de rest van het vruchtvlees met een dunschiller tot lange, fijne repen. Snij de lente-ui in schuine stukken.
2 Hak de gekonfijte gember fijn. Meng met de wasabi, maïsolie, citroensap en suiker tot een vinaigrette, breng nog op smaak met peper en zout.
3 Meng de komkommer met de koriander en de lente-ui. Meng met de vinaigrette. Bewaar in de koelkast.
4 Snij de vis in fijne blokjes. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes.
5 Hou een derde van de koriander apart en hak de rest. Snipper het chilipepertje, zonder de zaadjes, fijn. Meng de gehakte koriander met de lente-ui, de avocado- en tomatenblokjes. Roer er de makreeltartaar door en breng op smaak met sesamolie en limoensap, peper en zout. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
6 Leg wat van de komkommersalade op borden met daarnaast een torentje van de tartaar. Werk af met de sesamzaadjes en een blaadje koriander.
Tartaar van avocado met makreel is een recept van Libelle Lekker