1 Pel en snipper de sjalot. Pel de knoflookteentjes en snij ze in dunne plakjes. Halveer de chilipeper, verwijder zaadjes en snipper het fijn. Spoel de kappertjes en hak ze grof. Snij de ansjovis in stukjes. Snij de olijven in ringen, of hak ze grof.
2 Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de sjalot, de knoflook en de chilipeper toe en bak ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje tot de sjalot glazig is. Voeg de ansjovis toe en roerbak nog even mee, tot hij gesmolten is.
3 Doe de tomaten, de oregano, de olijven en de kappertjes bij in de pan en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen.
4 Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de spaghetti met de saus. Werk naar smaak af met peterselie en serveer.
Spaghetti puttanesca basisrecept is een recept van Libelle Lekker